Kérdése van? Hívjon minket! 06-30/479-5782

Agrofóliák - Fénystabil fóliák

 

Agro - fénystabil, építési fóliák
A TVK-Heliofol UV stabil agrofóliák, és belső kertészeti fóliák kiváló fényáteresztő képességükkel, nagy rugalmasságukkal, szakítószilárdságukkal és időjárás-állóságukkal tűnnek ki. A felhasználási célnak megfelelően adalékolt többrétegű fóliatípusok optimális feltételeket biztosítanak a különböző növényi kultúrák termesztéséhez.

A TVK-Heliofol fóliák az alábbi kedvező tulajdonságokkal rendelkeznek:

 - Kiváló UV stabilitás

 - Jó fényáteresztő képesség

 - Nagy szakítószilárdság

 - Koextrudált, háromrétegű szerkezet

 - Folyamatos hosszméret jelölés

 - Nyolcrétegű hajtogatás, rövid tekercsszélesség

 - Fiziológiailag közömbösek

 - Teljes mértékben újrahasznosíthatók

A TVK-Heliofol fóliák típusai és jelölésük: 

 - UV stabil agrofóliák (S1N, S2N, S3N)

 - Belső, kertészeti fóliák (S1B, S1BC)

 - Takaró fóliák (talaj, építőipari) (TOAF, TOAFR)

belső kertészeti fóliák legfőbb funkciója a hőtárolás. Ezek a fóliák cseppmentes típusban is kaphatók. 

TVK-Heliofol talajtakaró fóliák a talaj hőmérsékletének emelésével, a nedvességtartalom megőrzésével és a gyomnövények fejlődésének meggátlásával a lehető legkedvezőbb feltételeket biztosítják a haszonnövények fejlődéséhez. Alkalmazásukkal a növényvédő szerek felhasználása jelentősen csökkenthető. 

TVK-Heliofol általános takarófóliák takarási célra, túlnyomórészt polietilén regranulátumból gyártott fekete vagy színkötés nélküli fóliák. Letakarva védjük az időjárás viszontagságaitól az építőipari árúkat (cement). 

Az árlistában szereplő fóliákon kívül igény szerint egyedi méretű és minőségű fóliák rendelését is felvesszük (pl: hőtárolós fóliák).

fátyolfólia felhasználásának egyik legnagyobb előnye az, hogy segítségével előmelegíthető a talaj. A zöldségtermesztésre előkészített talajt a termelők fátyolfóliával letakarják és a talaj hőmérséklete már néhány nap múlva 5-8 0C-kal emelkedik. A fátyolfólia emellett véd a rajzó kártevőktől, a kései tavaszi, illetve a korai őszi fagyoktól. Hőszabályzó hatása üvegházakban vagy fóliaházakban is jól kihasználható. Bár a fátyolfólia átengedi ugyan a levegőt, de a szélből csak annyi jut be, amennyi legfeljebb kisebb légmozgást idéz elő. Káros lehűlést vagy növénykárosodást nem okoz. Használata csökkenti a fölösleges nedvesség elpárologtatását is. Csökkentik a vegyszerek használatát, megakadályozzák a gyomosodást. A termesztési időt is lerövidítik. Jó hatással van a talajbaktériumok tevékenységére és a gyökérzet fejlődésére is. Végezetül pozitív tulajdonságuk, hogy többször felhasználhatók és környezetbarát alapanyagokból készülnek.